Epic отлага Световното първенство по Fortnite тази година

1
121

Официално е – Световното първенство по Fortnite тази година се отлага, като Epic Games цитира вече добре познатите на всички здравословни опасения, които са породени от COVID-19 пандемията и появилите се трудности в организацията в следствие на настоящата ситуация (имайки предвид, че служителите на компанията работят от вкъщи в момента). 

Компанията обяви своето решение вчера в официалния състезателен Twitter канал на Fortnite.

“До края на 2020 г. всички състезания по Fortnite ще се провеждат изцяло онлайн”, пише Epic. “Поради създалите се ограничения при междурегионалните онлайн съперничества, тазгодишното Световно първенство няма да се състои.”

Epic Games допълва, че все още не е ясно кога ще бъдат възобновени присъствените състезания, но се надява, че ще бъде домакин на Световното първенство по Fortnite през новата година. 

Миналогодишното първенство имаше общ награден фонд от 40 милиона долара, които бяха раздадени на най-добрите претенденти. Bugha, 17 годишен състезател от Пенсилвания спечели впечатляващата сума от 3 милиона долара и място на световен шампион в соло турнир. Variety съобщи, че събитието през 2019 година е събрало около 2 милиона зрители, които едновременно са гледали състезанията.

Epic коментира, че ще върне Fortnite Champion Series, които по принцип се провеждат онлайн, за всеки следващ сезон през тази година. Cash Cups, които са по-малки състезания с награден фонд за най-добрите играчи също ще бележат своето завръщане.

Първото състезание започва утре в 1 PM ET и ще бъде излъчено в официалните канали на играта в Twitch и Youtube.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари