Epic Games са премахнали всички полицейски автомобили от Fortnite, като ходът е в отговор на убийството на Джордж Флойд, твърдят „Уолстрийт джърнъл“, позовавайки се на собствени източници. Изданието припомня, че полицейските коли са само един тип от превозните средства в играта и е достъпна в Creative режима във Fortnite.

От друго медийно издание, Kotaku, посочват, че от сигнали от общността на играта, полицейските автомобили вече не се появяват в играта – твърдение, което Epic са отказали да коментират.

Както знаете, наскоро започна Сезон 3, Глава 2 на Fortnite, който потопи под вода голяма част от картата на играта. С времето, водата ще се отдръпне, така че играещите да могат да се движат и с други превозни средства освен акули и лодки. Но суша и превозни средства все още има, само че не полицейски.

За изчезването на полицейските коли свидетелства Райли Маклоауд от Kotakku, като цитира и мнения на потребители на Reddit и Twitter, които спекулират за причините за необясненото им изчезване. Някои от тях предполагат, че това е направено заради убийството на чернокож от бял полицай в края на май. Репортажът на „Джърнъл“ отива по-далеч, твърдейки, че това действие е нарочно от страна на Epic Games.

„И отново, множество други превозни средства изчезнаха от картата на Fortnite, поне за известно време. Имаме все още няколко седмици поне преди да разберем, дали Fortnite ще получи коли, които да могат да се управляват и ако стане така, кои ще направят завръщането си в играта“, коментира Маклауд.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари