Escape from Tarkov: играта, покорила феновете в Twitch, и нейната предистория

0
437

Escape from Tarkov предизвика голям интерес като изключително вълнуваща за гледане онлайн игра. Още от излизането си през 2016-та година тя стремглаво се изкачи в класациите на стрийминг платформата и около Нова година достигна върховата си точка.

Иновативно е съчетанието между FPS жанра и изобилието от RPG елементите. Това, което най-много впечатли феновете обаче беше изключителното ниво на реализъм. Руското студио Battlestate Games се е постарало не просто да направи една графично издържана игра, но и да въведе колкото е възможно по-прецизно физичните закони. Балистиката и поведението на куршумите, поведението на героите, когато са ранени, създават един достоверни реален сценарий на битка. По този начин Escape from Tarkov накара редица геймъри да посетят електронни пазари като Eldorado, който съдържа много редки предмети за играта – от Tarkov рубли до козметични аксесоари и ключове.

Тъй като играта все още е в етап на бета тестове, неособено много геймъри знаят за любопитните подробности около Escape from Tarkov (въпреки че я гледат в Twitch). Разработчиците ни споделиха детайли от историята на играта за тези, които искат максимално да се потопят в нейната атмосфера.

Разработчиците са създали цял един свят на Тарков – функционална специализирана икономическа зона в Русия. Тя се намира в регион Норвинск, на границата между Европа и Русия. Благоприятното и интересно място е привлякло предприемачи от всякакъв тип да установят бизнеса си в Тарков, включително и компании с недотолкова чисто минало. Тарков всъщност се нарича и най-големият град в региона, където трансатлантическа корпорация формира политически скандал. След шест месеца недоразумението се превръща във въоръжен сблъсък, засягащ Министерството на вътрешните работи, две частни военни компании и дори ООН. Накрая границите се затварят и градът остава изолиран в разгара на гражданска война.

В този хаос се открояват двете основни компании, едната от които е USEC. Тя е наета от международната организация „Тера Груп“ и самостоятелно подклажда конфликтите така, че властите да не могат да следят вътрешните ѝ операции. Според тайните служби, USEC подпомага други компании да извършват нелегалните си дейности. От другата страна на фронта стои военното съсловие BEAR, формирано лично от Руското правителство.

След началото на битката населението на Тарков бяга панически, оставяйки след себе си опустял град. Тези, които не бягат, се обединяват в групировки, разделяйки останките на града, всяка с територия, над която да властва. Вие влизате в играта като член на USEC или BEAR. Преди да избягате от Тарков, трябва да се научите да оцелявате. След запечатването на града провизиите и ресурсите са оскъдни, докато по разрушените улици скитат алчни и озлобени хора, търсещи следващата си плячка.

Можете да закупите Escape from Tarkov от официалния сайт на играта. Различните издания ви носят допълнителни предимства, докато играете, а Edge of Darkness идва и със сезонен ваучър за следващите DLC-та.


Платено съобщение

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за