Fallout: New Vegas получава нов облик благодарение на изкуствен интелект

0
165

Играта Fallout: New Vegas може би е най-добрата от поредицата. За заглавие, разработвано преди цяло десетилетие обаче, то вече нищо не може да предложи на търсещите висококачествено преживяване. Имаме предвид графиката – резолюцията е ниска, няма пакети с текстури и филтри, нито римастъри (говори се, че Bethesda работи върху това). Затова един от феновете реши да разнообрази играта и да преобрази облика ѝ със свеж вид благодарение на изкуствен интелект.

Потребителят Jam2go реши да прекара текстурите на Fallout: New Vegas през DeepStyle, производен софтуер на проектът DeepDream на Google. Преди това програмата е била тренирана с множество изображения на картини в етапа на обучение. След това тя е променила всяка една текстура. Jam2go коментира, че е използвал „всичко от традиционно изкуство, до модернистично и пост-модернистично, от импресионизма до сюрреализма„. Това е довело до почти илюзорния вид на играта. На модъра обаче това не му е било изцяло по вкуса. Затова е решил да редактира и звуците на играта, за да бъдат в унисон с „арт стила“.

Резултатът е авангарден RPG филм с отворен свят. Jam2go успя да публикува и две дълги видеа, показвайки мода в действие. И преживяването е наистина нереално. За всеки, който иска да ги изпробва лично, модърът публикува и линкове за изтегляне.

Това не е първият път, в който фенове експериментират със старата игра Fallout: New Vegas. Можем да заявим, че заглавието продължава да вдъхновява геймъри и те често се завръщат към него.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за