9.7 C
София

Fortnite на съд отново, този път заради поза със саксофон

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Помните ли случая с Fortnite – компанията Epic беше изправена пред съдебно дело през февруари заради копие на танца на Карлтън. Резултатът беше победа за Epic, но, естествено, това няма да бъде краят на безумията. Сега разработчикът трябва отново да се приготви за още един процес, отново свързан с движенията във Fortnite.

Този път обаче не става въпрос за нарушени авторски права. Проблемът тук е „злоупотреба със самоличността„, което ни звучи почти като същото. Лео Пелегрино, саксофонистът на групата Too Many Zooz, е известен с ексцентричните си движения по време на изпълнение. Почти идентичен танц присъства във Fortnite. Затова Пелегрино обвинява Epic във „възмутително и непростимо поведение“ заради това, че използва движенията му без позволение. Според The Verge, заведеното дело се основава на използване на „патешкия стил“ движения, възможен заради „изключително гъвкавите стъпала“ на Пелегрино. Изглежда Epic Games се е възползвал от „усилената работа и усърдно изградената слава“ на Пелегрино.

Дейвид Хект от правна фирма Pierce Bainbridge Beck Price & Hecht LLP коментира:

„Никой саксофонист не се движи като Лео П. и несъмнено Epic се опитва да експлоатира неговата известност и емблематични движения за печалба във Fortnite. Макар че играта вече се е съкооперирала с таланти като Marshmello и Weezer, подчертавайки безусловно нуждата от съобразяване с интелектуална собственост, компанията продължава да игнорира мнозина изпълнители, които най-нагло копира, включително Лео…“

Дори не знаем колко общо има саксофонистът с делото, след като това е петият път, в който същата правна фирма напада Epic със съдебна намеса. Тя представляваше и Алфонсо Рибейро (Карлтън), Ръсел Хорнинг (Хлапето с раницата), Хлапето с оранжевата тениска и Терънс Фъргюсън (рапърът 2 Milly). През февруари и петте процеса бяха прекратени, така че сега Pierce Bainbridge Beck Price & Hecht LLP подхожда с промяна в тактиката. Не е изключено целият натиск да доведе до експлозия от обвинения на артисти, обвиняващи Epic в нарушаване на правата им.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини