Forza Motorsport 4 остана без автомобилите Porsche

0
22

Директорът на студиото Turn 10 Дан Грийнуолт(Dan Greenwalt) огорчи феновете на Forza Motorsport, заявявайки, че в четвъртата част на популярната състезателна серия няма да могат да застанат зад волана на автомобилите от легендарната марка Porsche.

В предишните части на Forza Motorsport тези коли бяха включени във виртуалния автопарк, но това се случваше само с разрешението на Electronic Arts, които държат лиценза за използването на марката във видео игрите. Сега ЕА не искат да продължат договора си с Turn 10 и Forza Motorsport 4 остава без суперколите на Porsche.

Разработчиците са опитали да се договорят с Electronic Arts, но издателят е останал непреклонен. Не е трудно да се досетим защо – навярно ръководството на ЕА иска да подлее вода на един от главните конкуренти на серията Need for Speed.

Въпреки това Turn 10 не таят лоши чувства:

„Ние уважаваме правото на ЕА да правят нещата, както считат за нужно. Имаме взаимно сътрудничество с богата история и се надяваме, че в бъдеще ще успеем да се договорим, защото създателите на Forza държат от своя страна изключителните права за използването на автомобилите Ferrari в игрите за РС и Xbox 360. Ние никога не сме възпрепятствали тези, които искат да използват тази марка, понеже считаме, че това нанася вреда на жанра” – счита Грийнуолт.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за