Gameloft Sofia застава зад второто издание на алгоритмичния турнир The Challenge

По време на откриващото събитие техническият директор Николай Димитров ще сподели опита си в решаването на сложни IT казуси.

0
1190

Четиримерни ротации, колизии, UV разгъвки… За решаването на тези и други проблеми от областта на алгоритмичните задачи ще разкаже Николай Димитров, технически директор в Gameloft Sofia, по време на откриващото онлайн събитие към второто издание на алгоритмичния турнир The Challenge.

Този път турнирът е вдъхновен от гейминг индустрията и се реализира с доверието и пълната подкрепа на водещото студио за мобилни игри. Алгоритмичните задачи са в основата на сериозното програмиране. Те заемат ключово място в разработката на игри, a са и добра възможност за излизане от рутината на ежедневието.

Регистрацията за The Challenge започна на 11 октомври, а началото на турнира е на 25 октомври. Тогава ще се обявят задачите, върху които студенти и доказани професионалисти ще могат да премерят сили.

За съдържанието и организацията на турнира се грижи екипът на MNKnowledge, IT колектив с фокус върху споделянето на знания и технологични консултации.

Проектът се ражда като отговор на силния интерес, който инициативата Tuesday Afternoon Club, серия от събития на алгоритмична тематика, генерира в общността.

“Турнирът е събитие за хора като нас – почитатели на високите нива на абстракции на програмирането. С професията си творим чудеса, но за да получим финален продукт, който се харесва от всички, са ни нужни компетенции, плод на години упорита работа и непрестанна отдаденост.”, разказва Николай Димитров.

И този път задачите са дело на проф. Красимир Манев, доц. Бойко Банчев, доц. Петър Армянов и Любомир Коев. За целите на турнира авторите избират ranking system-а, разработена от Петър Петров – ръководител на младежките национални отбори по роботика и информатика, както и член на националната комисия по информатика.

Екипът на Gameloft e подготвил награден фонд, койте ще бъде разпределен в две категории – за студенти и за професионалисти. Най-добре представилите се ще имат възможността да се включат в следващото издание на турнира като автори.

Награждаването е предвидено за 19 ноември 2021 г.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари