Наскоро CD Projekt RED представиха финансовите резултати за последните месеци, от които става ясно, че макар и като цяло полското студио да печели добре, то магазинът, създаден от компанията – GOG.com, губи пари. Сайтът отчита загуба в размер на 4.8 милиона полски злоти ($1.15 млн.) за третото тримесечие на фискалната година и е на минус с 9.2 милиона злоти ($2.2 млн.) за първите девет месеца на годината. Вземайки предвид продължаващия ръст на дяла на магазините за PC игри на Epic Games и Valve, това се явява повратен момент за GOG, което ще бъде реализирано през следващите месеци. Става въпрос за това, че магазина ще започне бавно да се връща към своите корени.

„По отношение на GOG, то представянето му представлява предизвикателство и наскоро ние предприехме мерки да подобрим финансовата му ситуация“, споделя в специално изявление главният финансов директор на CD Projekt Пьотр Ниелубович. „На първо място, ние решихме, че GOG трябва да се съсредоточи над основната си бизнес дейност, което е предлагането на грижливо подбрани селекция с игри, обединени от уникалната „без-DRM философия“.

Както припомня PC Gamer, Good Old Games се появява като нишова гейм платформа, която е фокусирана над предлагането на игри за Windows без интеграция със софтуер за антипиратска защита. Потребителите на GOG свалят играта, която искат и за разлика от Steam, могат да правят това, което искат с тях без да им трябва специален лаунчър за стартирането им или постоянна интернет връзка. Преди няколко години, магазинът реши да направи следващата си крачка в развитието и през 2015 представи GOG Galaxy и собствения му клиент, а фокусът беше поставен над нови игри. През 2019 GOG представиха даже Galaxy 2.0, а недоволството на много от потребителите на магазина започна да се чувства осезаемо през септември, когато Hitman GoTY изданието в магазина беше обсипано преднамерено с негативни отзиви най-вече заради представената DRM защита в играта. GOG реагираха своевременно и премахнаха играта от разпродажба, след което се извиниха за пускането ѝ в този вид.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари