Grand Theft Auto е феномен в гейм индустрията и последната игра от сериите е доказателство за това. Излязла преди девет години, GTA V продължава да носи пари на Take-Two Interactive. Това сочат данните в последния финансов доклад на компанията. Отчетените през последното тримесечие на тази година продажби на играта на Rockstar са преминали 165 000 000 копия – от излизането на GTA V през 2013 до днес. През въпросната четвърт, продадените копия възлизат на пет милиона.

Като цяло, представянето на Take-Two Interactive за последната четвърт продължава възходящата си посока: ръст на нетните приходи с 11% на годишна база до $930 милиона, доходността бележи спад с 49%, което се вписва в очакванията на компанията. Тези към WWE 2K22 и Tiny Tina’s Wonderlands обаче надхвърлят даже собствените им прогнози, както и Red Dead Redemption 2. Играта се е продала в още един милион копия през последните три месеца и така общите ѝ продажби са преминали 44 милиона по цял свят. Конкретни цифри за другите две игри не се посочват, но Take-Two отбелязват, че през първия си месец на пазара WWE 2K22 се е продала по-добре, както от WWE 2K19, така и от WWE 2К20, а компанията разглежда Tyny Tina, като най-добрата премиера на нов франчайз на 2К от последните няколко години, а 30% от играещите не са били играли до този момент игра от света на Borderlands.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари