Grand Theft Auto V продължава да поддържа статуса на феномен в гейм пространството. Това стана ясно от последния финансов отчет на Take-Two Interactive. Играта продължава да се продава добре почти десет години след появата си на пазара и вече е преминала границата от 170 000 000 продадени копия. Игрите от поредицата GTA общо са се продали в тираж от 385 милиона (през август бяха отчетени продажби в размер на 280 милиона копия). Уестърн сагата Red Dead Redemption е прекрачила линията от 46 милиона копия – увеличение с един милион от август тази година. Двете игри от поредицата са се продали в общ тираж от 70 000 000 копия.

Както знаете, по-рано тази година в Интернет изтече огромен пакет с материали, свързани с GTA VI, следващата игра от известната поредица. Въпросният инцидент няма обаче по никакъв начин да повлияе на работата по играта. Това беше заявено от изпълнителния директор на Take-Two Interactive Строс Зелник в интервю за VideoGamesChronicle. „Няма каквото и да е доказателство за откраднати активи, което е добре и със сигурност изтичането няма да повлияе по никакъв начин на разработката или на каквото и да е. Но случаят е разочароващ и ни стимулира да бъдем даже по-внимателно по отношение на въпросите на киберсигурността“, уверява Зелник.

Що се отнася до представянето на компанията за предпоследното тримесечие на настоящата година, Take-Two отчитат добра приходност (увеличение с 62% на годишна база), но по-големи загуби, които за пореден път биват оправдани с придобиването на Zynga. Вследствие на това, компанията занижава заложените преди перспективи.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари