Harry Potter VR за Google Daydream View: правете магии докато търсите мистериозен куфар

0
118

При представянето на новото изобретение на Google: Daydream VR мобилната платформа, компанията разкри скорошния си принос в един от най-популярни фантастични франчайзи досега. Изглежда се разработва нова игра специално за виртуалната реалност на Google и ще бъде ориентирана около „Фантастични зверове и къде да ги открием“, новият филм, част от вселената на Хари Потър. На събитието „#MadebyGoogle“ беше представена само кратка демонстрация на предстоящата игра, като обаче разкри и една много вълнуваща подробност – играчите ще могат да използват контролера за Daydream като магическа пръчка и да правят магии с нея.

 

Контролерът функционира по начин, подобен на Nintendo Wii и представлява тънка, следяща движението пръчка с няколко бутона. За разлика от PlayStation VR, HTC Vive и Oculus Rift обаче, Daydream използва способностите на смартфон. Още едно допълнение в сравнение с Google Cardboard е именно контролерът.

Геймърите ще се преобразят в изследователи, претърсващи магическото куфарче на Нют Скамандър. Те ще могат да размахват контролера като магическа пръчка, да правят магии и да контактуват с магическите зверове в 360-градусова обстановка.

Други игри, подготвяни за Google Daydream са Gunjack 2 (действието ще се случва в света на EVE Online), както и Need for Speed: No Limits. Устройството ще бъде пуснато в продажба през септември на цена от 80$.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари