fbpx
0.3 C
София

MWC 2017: Новият Gear VR вече е с контролер

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Малко преди старта на MWC 2017 имаше слухове, че следващата версия на шлема Gear VR ще се предлага заедно с контролер. Тогава се смяташе обаче, че Samsung я анонсира заедно с флагмана си Galaxy S8 през март, но се оказа, че южнокорейската компания не губи време и вместо това го направи в Барселона.

А, оказа се още, че слуховете са били верни и новият Gear VR наистина е с контролер.

Това означава, че мобилният VR шлем ще се конкурира с Daydream View на Google. Подобно на него, контролерът на следващия Gear VR ще се държи с една ръка и има тъчпад в долната си част. Така вече няма да се налага да ползвате вградените бутони на шлема за навигация, което е една положителна промяна.

Освен тъчпад, контролерът има още home, volume и back бутони, както и презрамка, с която да го закрепите добре около китката си.

Самият шлем има 42-милиметрови лещи за 101-градусов зрителен ъгъл. Извън това обаче, Gear VR with Controller (да, това наистина е официалното му име) не е кардинално различен от своя предшественик и ако не държите на контролера, вероятно няма причина да не продължите да ползвате сегашния си шлем.

Цената на джаджата все още не е известна.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини