12.8 C
София

Infected Wars: следващата стъпка в развитието на мобилните игри

Най-четени

Доскоро смятахме, че на смартфоните и таблетите можем да играем само „леки“ игри от типа на Words with Friends или Angry Birds. С подобряването на мобилния хардуер, обаче, както и с появата на заглавия като first person shooter-а Nova и мобилните версии на Grand Theft Auto и Dead Trigger, стана ясно, че телефоните и таблетите могат да се справят и с игра от така наречения „хардкор“ жанр.

Едно ново заглавие за iOS допълнително ни убеждава в тази тенденция. Infected Wars – инди игра от типа „зомби апокалипсис“ – влезе директно в категорията „избор на редактора“ с дебюта си в магазина за приложения на Apple App Store. Създателите на играта от Action Mobile Games твърдят, че Infected Wars притежава нещо, което никоя друга мобилна игра не може да предложи: цяла една кампания базирана на съвместна игра на няколко играчи. Въпросната съвместна игра се осъществява през платформата Game Center на Apple.

Повечето играчи, разбира се, не биха видели кой знае каква голяма разлика между „зомби игра“ с и без кооперативен елемент. За специалистите по игри обаче това е важна стъпка напред към разнообразяването и подобряването на мобилните игри. Те виждат в иновативни заглавия като Infected Wars заплаха за традиционния гейм жанр.

Играта се продава за $6,99 и на този етап е съвместима само с iOS.

 Официалния трейлър на Infected Wars

 

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини