21.3 C
София

Иновативният навигационен продукт на Garmin вече е на пазара

Най-четени

В началото на юли Garmin анонсираха иновативен продукт на име Garmin Heads-Up Display (HUD). Тогава устройството все още не бе готово, но ето, че официално вече е на пазара. Името на продукта отразява и идеята му: да „държи главата ни горе“ или, казано по-ясно, да ни предлага навигационна информация без да се налага отделянето на очите ни от пътя пред нас.

Аксесоарът се поставя на арматурното табло в автомобила и се свързва с мобилното ни устройство посредством Bluetooth. На този етап Garmin HUD е съвместим с iPhone, Windows Phone и мобилните джаджи, използващи Android. След като връзката е осъществена, продуктът извлича информация от някое от двете мобилни приложения – StreetPilot или Navigon – и я проектира директно върху предното ви стъкло. Можете да видите как изглежда всичко това на снимката по-долу.

От Garmin твърдят, че този тип навигация е много по-безопасен от това да местим погледа си към телефона. Дори водачите на автомобили, използващи гласова навигация, твърдят, че често проверяват какво е изобразено на екрана на мобилното им устройство, за да се уверят, че следват правилната посока. Накратко, Garmin HUD би трябвало да помогне на всички да стигнат до желаното място по най-безопасния начин.

Цялото това удобство, разбира се, си има цена. Самият аксесоар струва $150, а двете приложения, които споменахме по-горе, са по $50 всяко.
 
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

HUAWEI MatePad 11 – таблет без конкуренция в своя клас

Таблетите са един от любимите ни продукти за тестване, но отдавна подобно устройство не бе стигало до редакцията ни. Пазарът на този вид технологии...

Подобни новини