Сред многото инди проекти особено се открои играта Localhost на студио Aether Interactive. Заглавието струва само пет долара и вече е достъпно публично. И освен това, то ще ви накара да се замислите… преди да направите грешния избор.

В Localhost работата ви е да убивате хора, стига да ги накарате да го допуснат. Има само една малка подробност – те всъщност не са истински хора, а различни форми изкуствен интелект. Вие само трябва да изтриете хард дисковете им, но това ще се случи, ако те ги отключат. Вие включвате хард диска в изкуственото тяло, говорите му малко и се надявате да се съгласи да ви „допусне до себе си“.

Задачата може да се окаже сложна – на първо време е трудно да излъжете подозрителен компютър, че му мислите доброто, и в следващия момент да го изключите тотално. От друга страна всяко от „лицата“ си има собствена мисъл и вълнения и са предназначени да предизвикват симпатия и дори жалост. Междувременно вашият бос непрекъснато ще ви напомня, че това са само компютърни програми, те нямат души, а той се нуждае от чисти хард дискове възможно най-скоро.

Няма настройка на трудността, вие само трябва да натискате, да изваждате и монтирате дисковете и да говорите с „хората“ за същността на забвението. Някои програми могат да ви изненадат, да говорят една за друга и да се съотнасят с бившото си тяло. Но все пак някои са по-настойчиви в целта си да оцелеят, докато други ще се откажат по-бързо и лесно. Localhost може да се превърти за малко повече от час и половина, но винаги можете да потърсите алтернативните развръзки и да изиграете играта отново.

Засега Localhost е достъпна за Windows и MacOS персонални компютри.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари