MachineGames: Не се опитваме да правим политически коментар с Wolfenstein 2

0
24

Анонсът на новия Wolfenstein съвпада с един недобър период за американското общество. Играта представя една различна визия за САЩ от 60-те на миналия век. Страната е превзета от нацистите, които са излезли победители във Втората световна война. По улиците на Розуел (едно от нивата в играта) се виждат освен нацисти, представители на Ку-клукс-клан, в кината се прожектират пропагандни филми, а по телевизията дават викторини със странен характер.

Всичко това идва на фона на нарастващо напрежение между крайно дясното и крайно лявото в САЩ, на фона на трагедията в Шарлотсвил и неубедителната реакция на американския президент в осъждането на действията на привържениците на движението за бяло превъзходство. The New Colossus няма намерение да оставя политически коментар тук обаче. Не това е целта на играта. Това е мнението, изразено от Йенс Матайс от MachineGames, творчески директор в студиото.

Запитан в интервю за PCGamer, дали е очаквал, че играта излиза в настоящия политически климат в САЩ, Матайс със смях отговаря: „Да беше малко изненадващо“. Що се отнася до реакцията на колегите му по отношение на случващото се в Щатите и темите в New Colossus, Матайс обяснява, че не е очаквал това.

„Това не е нещо, което реално да има връзка с играта, тъй като играта не е коментар на тези теми. Но ние винаги сме искали да направим… правим в момента, игра за нацистите и нацистката идеология, така че на едно по-високо ниво, това е политическа игра. Или поне е такава, ако искате да погледнете на тези неща под сериозен ъгъл“, споделя той.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари