След като години наред „Марвъл“ пренасяха с успех създаваните от тях комикси и герои на голям екран и за телевизия, компанията реши да наблегне повече на гейминг сцената и това почна да носи успех. Така вече имаме проекти, като Marvel’s Spider-Man, Marvel’s Guardians of the Galaxy, а в по-далечен срок Marvel’s Wolverine, игра от света на „Железния човек“ на Electronic Arts и др. Но компанията не възнамерява да използва същия подход към игрите, който днес използва по отношение на филмите и сериите си.

Преди десетина години Marvel Studios стартира амбициозния си проект Marvel Cinematic Universe (MCU), идея за свързани помежду си филми с теми от комиксите им. Стартирал с Iron Man и Incredible Hulk, MCU се простира в общо няколко „фази“, които се представят като една огромна свързана вселена. Marvel Game Universe обаче не се очаква. Това беше заявено в интервю за GamesIndustry.biz от Бил Роузман, вицепрезидент и творчески директор за Marvel Games, който е убеден, че това ще окаже негативно влияние върху цялостната амбиция на компанията.

„Всички познават удивително добре и приемат тази мултивселена. Всички получават достъпа до тези различни реалности. А сега те са реалност и ние искаме да дадем свобода на всеки да разкаже историята им. Не искаме да заявяваме на никого: „Не може да взривиш Луната, понеже тази игра тук от друго студио има нужда от Луната“. Искаме да дадем свобода на всички да разкажат своята собствена история“, обяснява Роузман.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари