Microsoft официално представи своята стрийм услуга xCloud

2
322

По време на събитието Е3 2018 Фил Спенсър потвърди, че Microsoft работи върху стрийм услуга, която ще даде възможност игрите за конзоли да се играят на всякакви устройства. Сега услугата бе официално анонсирана под името Project xCloud.

Project xCloud е създаден за конзоли, компютри и мобилни устройства. Първите публични тестове на xCloud са обявени за 2019 година. Постепенно ще се разширяват регионите и поддържаните устройства. За работата на xCloud, Microsoft ще използва специализиран хардуер в своите дата центрове.

Потребителите ще могат да играят играят игри чрез стрийм услугата на своите компютри, смартфони и таблети с помощта на геймпад и клавиатура. Ще се поддържа и сензорно управление. Microsoft заяви, че специален екип работи върху намаляването на задръжките на видеото чрез комбинирането на най-съвременни мрежови технологии с нови алгоритми за кодиране и декодиране на видеото. Благодарение на този подход, стриймингът ще се осъществява дори и с помощта на 4G мобилните мрежи.

Microsoft засега не дава информация, каква ще бъде разликата между Project xCloud и конкурентите в лицето на GeForce Now, PlayStation Now и Liquid Sky. Но мрежовата инфраструктура на Microsoft е огромна и софтуерният гигант наистина може да окаже влияние върху световната гейм индустрия.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари