Ако истината е винаги някъде по средата и се ражда чрез диалог, Щатите се отдалечават все повече от нея.

Убийството на младия чернокож мъж от бял полицай се оказа бурето с барут, което явно се е очаквало да избухне все някога. От протести срещу полицейското насилие, те прераснаха в призиви за равноправно отношение към тъмнокожите с движението „Черните животи са от значение“ (Black Lives Matter. BLM), а мирните демонстрации на хиляди бяха компрометирани от развилнели се анархистично настроени младежи. Изконни за страната символи биват потъпквани, паметници и монументи – обругавани. На всичкото отгоре се включиха и интернет компаниите в САЩ.

Както вече ви съобщихме, Microsoft са особено активни в желанието си задължително да заемат страна в спора, може би не искайки да разберат, че така не помагат да се успокои ситуацията. Последното им действие в тази посока е решението им да премахнат изображенията на флага на Конфедерацията от Forza Horizon и Forza Motorsport.

„Целта ни е да създадем безопасно, сигурно, толерантно и забавно преживяване за всички играчи. Оттук нататък, използването на флага на Конфедерацията на коя да е кола и при каквито и да е било обстоятелства ще бъде категоризирано като „Неприемлива иконография“ в нашите напътствия за поведение и използването му ще води до бан“, написаха в социалната мрежа Twitter от екипа на Forza тази седмица. Както може да видите и от обновените правила, публикувани във форума на игрите, въпросното изображение ще се приравнява вече със свастиката и изображението на… изгряващо слънце.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари