fbpx
-9 C
София

Microsoft удвоява броя на чернокожите в ръководството

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Корпорацията Microsoft представи редица мерки за борба с расовата дискриминация. Софтуерният гигант възнамерява да удвои броя на чернокожите в ръководството на компанията, което трябва да стане през следващите пет години. Това се казва в изявлението на генералния директор на Microsoft Сатя Надела.

„Днес ние даваме обещание, че активно ще се борим с расовата дискриминация и с несправедливото отношение към тъмнокожата и афроамериканската общност в САЩ. Освен това, ние предприемаме важни стъпки за удовлетворяване потребностите на другите групи от нашето общество, включително латиноамериканската общност. Това трябва да стане през следващите пет години“ каза Сатя Надела.

Плановете са до 2025 година двойно да бъде увеличен броят на чернокожите мениджъри, ръководителите от висшия ешелон на корпорацията, както и на началниците на обикновените служители. Microsoft започва провеждането на специални курсове за развитието на лидерски качества сред афроамериканците, работещи като мениджъри от средно ниво. Разгръща се програма за подготовка на повишения сред тъмнокожите американци.

И още, Microsoft планира да удвои броя на принадлежащите на тъмнокожи хора компании доставчици. Ще бъде увеличен и процентът на транзакциите на тъмнокожите американци в банковите институции. За осъществяването на тази програма Microsoft дава $500 милиона. През следващите три години софтуерният гигант ще инвестира необходимите суми, за да постигне увеличаване броя на партньорите, в които работят повече тъмнокожи американци.

Абонирай се
Извести ме за
guest
28 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини