Тази седмица от Sony взеха радикалното решение да премахнат от магазина на PlayStation Cyberpunk 2077 и да връщат сумите, които геймърите са похарчили за играта. И макар за Xbox One версията на играта да не се говори толкова негативно, колкото за PS4 версията ѝ, то от Microsoft също заявиха, че започват да обезщетяват в пълен размер недоволните от Cyberpunk 2077 за конзолата на Microsoft. За разлика от Sony обаче, поне засега, Cyberpunk 2077 остава в магазина на Xbox.

„Макар и да знаем, че разработчиците от CD Projekt RED да работиха усърдно за пускането на Cyberpunk 2077 в извънредно предизвикателни условия, ние също знаем, че има някои играчи, които не са щастливи от настоящето им преживяване на старите конзоли“, пишат Microsoft.

С настоящето уведомление от страна на Microsoft и вземайки предвид позицията на Sony, се слага край на спекулациите относно въпроса за обезщетяването на геймърите, които не са доволни от настоящето състояние на играта за последното конзолно поколение. Броени дни след излизането на Cyberpunk 2077 се появиха разнопосочни информации относно това дали Sony и Microsoft ще компенсират потребителите за счупеното състояние на играта. Що се отнася до CDPR, от компанията заявиха готовност да помогнат на всеки, изявил желание да му бъдат върнати парите, но помолиха за разбиране и обещаха да оправят конзолните версии в следващите два месеца, така че всеки избира сам – дали да почака малко или да си вземе парите веднага.

В друга новина, свързана с играта и студиото, Джейсън Шрайър от Bloomberg, който следи цялата ситуация изкъсо, предава за надигащо се недоволство в редиците на разработчиците от CDPR, назовавайки го с думата „бунт“, което вероятно е леко пресилено.

„Разгневени и разочаровани служители са засипали борда на директорите по време на вътрешна видеосреща, провела се в четвъртък, която се е открила с извинения от страна на ръководството за ужасяващия старт на Cyberpunk 2077“, пише Шрайър, позовавайки се на двама души, които са присъствали на срещата. Той припомня изтеклите по-рано тази година и потвърдени от страна на ръководството на компанията новини, че служителите на CDPR са работили извънредно множество часове, даже в почивните дни и по празниците в продължение на много месеци. По това време един от шефовете на студиото се появи в публичното пространство с един доста неуместен коментар, с който общо взето казваше, че без подобни неща, няма как да се изкара качествен продукт. А на цената на какво?

„Един от служителите попитал защо борда на директорите е заявил през януари, че играта е завършена и може да се играе, когато това не е било истина, на което от борда са отговорили, че те ще поемат отговорност за това. Друг е отправил въпрос дали борда не смята за лицемерие да правиш игра за експлоатацията от страна на корпорациите, докато в същото време очакваш от служителите си да работят извънредно“, пише Шрайър. След известно нормализиране от по-рано тази седмица, цената на акциите на CDPR отново пое надолу.

4 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари