Nightdive възнамерява да пусне версия на System Shock и за Switch

0
122

Nightdive Studios, които в момента работят по римейка на System Shock, намекнаха, че може да се появи версия на играта и за Nintendo Switch.

В проведена дискусия по Discord и качена на страницата на проекта в Kickstarter, Nightdive бяха запитани дали с оглед на скорошните промени, то платформите, за които ще излезе играта ще се увеличат, на което от студиото отговарят: „Абсолютно!“.

„В момента Nightdive е авторизиран разработчик за PlayStation и Xbox One и с промяната на фокуса на стила и мащаба, ние също така ще може да пренесем играта и до друга популярна платформа“, споделят те.

OnlySP, на свой ред коментират, че с оглед, че вече имаме потвърждение за PC, macOS, Линукс, PS4 и Xbox One, то най-вероятно става дума именно за Switch – което звучи като твърде вероятно предположение.

Що се отнася до въпросните промени, то става дума за това, че през февруари, студиото обяви, че са решили да преосмислят първоначалните си планове. Проектът, който е започнал като пълен римейк на System Shock се е развил и е бил допълнен с повече идеи и съдържание, а освен това Nightdive са взели решението да почнат да използват Unreal, а не Unity за основен енджин.

System Shock на Nightdive е Kickstarter проект, стартирал преди две години. Кампанията на студиото беше извънредно успешна със своите 21 000 поддръжници и събрани повече от $1.3 млн. Заедно с анонса за „промяна на фокуса и мащаба“, Стивън Кик, изпълнителен директор на студиото обяви, че Nightdive ще направят малка пауза, след което ще се върнат, за да продължат работа с цел да издадат играта през 2020. Именно издаването на заглавие и нуждата от външна помощ бяха посочени като причина за „паузата“. Дано наистина излезе и не се окаже поредния провален Kickstarter проект.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари