Nintendo анонсира играта Dr. Mario за мобилни телефони

0
196

След големия фурор около хита Pokemon GO и всички последвали я подобни заглавия за мобилни устройства, Nintendo продължава да се носи по вълната. Тази седмица японската компания анонсира, че е подготвила нова игра, ориентирана около света на класическия франчайз Dr. Mario. За момента датата ѝ на излизане е насрочена за началото на лятото.

По-точно, играта ще се казва Dr. Mario World и ще е достъпна за мобилни устройства, под управлението на операционните системи iOS и Android. Заглавието се разработва от студията Line и NHN Entertainment, естествено, под точните наставления на Nintendo. То ще бъде разпространявано безплатно, но с вътрешни покупки (микротранзакции). Първоначално Dr. Mario World трябва да излезе в приблизително 60 държави (не е ясно дали в списъка е включена и България).

Оригиналната Dr. Mario игра беше издадена едва през 1990-та година от Nintendo за тогавашната конзола NES. Заглавието доби голяма популярност и беше преиздадено за много други платформи и по-късно бяха разработвани продължения като Dr. Mario за Nintendo 64, Dr. Luigi за Wii U и Dr. Mario: Miracle Cure за 3DS. Така че предстои да разберем дали новото попълнение във франчайза ще толкова успешно, колкото неговите предшественици.

Междувременно, по-рано разбрахме, че друга игра, посветена на великия Супер Марио, Mario Kart Tour, е отложена за лятото. Напълно е възможно нейното издаване да съвпада с това на Dr. Mario.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за