В края на август Sony обявиха, че ще повишат цените на PlayStation 5 в избрани глобални региони, в това число и Европа. Причината за това е ясна: несигурната икономическа ситуация в целия свят, продължилите повече от две години проблеми, свързани с веригите на доставка и повишаване на цените на компонентите. И докато от Microsoft обявиха, че засега не възнамеряват да предприемат подобна мярка по отношение на Xbox, то другият голям конзолен производител – Nintendo – възнамеряват да направят именно това със Switch. Буквално, цитираното от IGN не съобщава точно това, но не е трудно да го прочетем между редовете.

По време на изнесения по-рано тази седмица редовен финансов отчет от страна на Nintendo те са били запитани относно евентуално повишаване на цената на конзолата. Представител на компанията е отговорил, че в момента не се предвижда подобно нещо, но Nintendo следи ситуацията в света и не изключват подобна стъпка в даден момент.

Това влиза в противоречие с досегашното поведение на компанията, която нееднократно в миналото е отказвала да повиши цената на вече излязла система, а изтъкваната причина от тяхна страна се явяваше схващането, че те разглеждат конзолата си като играчка, която закупуват също и деца.

В доклада се разглеждат различни аспекти от представянето на компанията в хардуерния и софтуерния сегмент, като става ясно, че Switch вече се е продал в над 114 000 000 конзоли. През предишната четвърт на годината компанията отчете 111 милиона продадени Switch. По отношение на софтуерните продажби са отчетени продажбата на 64 милиона единици.

Появата на доклада съвпада с излизането през тази седмица на поредната игра за синьото таралежче Sonic Frontiers, към която беше представено и премиерно видео, което може да видите по-долу. Беше представено и ново видео към Pokemon Scarlet and Violet. Играта излиза през следващата седмица и се очаква да е един от хитовете на Nintendo през 2022.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари