fbpx
-3.8 C
София

Nintendo разработват игри за смартфони?

Най-четени

Дълго време Nintendo отказваха да последват конкурентите си и да се обърнат към пазара за смартфони. Изглежда, обаче, лошите продажби на Wii U са ги накарали да променят стратегията си. По време на пресконференция в японския град Осака президентът на компанията Сатору Ивата намекна пред присъстващите, че ключ към подобряването на бизнеса им може би ще се окажат именно смартфоните.

„Обмисляме нова бизнес структура. Вземайки предвид експанзията на интелигентните устройства, ние съвсем естествено също изучаваме как тези устройства биха могли да бъдат използвани с цел растеж на бизнеса с игри. Нещата, обаче, не са прости като това да адаптираш Марио към смартфон“.

Малко след пресконференцията Мрежата гръмна от слухове, че Nintendo ще започнат да произвеждат игри за смартфони. Някои издания, обаче, интерпретираха думите на Ивата по малко по-различен начин. Според Wall Street Journal, например, идеята на японската компания е просто да използва смартфоните, „за да запознаят хората с игрите на Nintendo и да ги подтикнат да ги пробват върху конзола“.

Тоест, от компанията вероятно възнамеряват да разработват нещо като демо версии (?) на свои конзолни игри, които мобилните потребители да пробват преди да купят по-скъпата им пълна версия. Възможно е, също така, намекът на Ивата да е криел план за допълнително разширяване на комуникационната услуга Miiverse, която от скоро свързва потребители на Wii U със собственици на различни по вид мобилни устройства.
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини