fbpx
-5 C
София

„Водещият: Легендата продължава“ бе последният филм на Paramount сниман на 35-милиметрова кино лента

Най-четени

Според (признаваме) непотвърдена информация „Водещият: Легендата продължава“ е бил последният филм на студиото Paramount заснет върху класическа 35-милиметрова кино лента. Източниците на тези данни твърдят, че от този филм нататък компанията ще започне да снима и разпространява единствено филми заснети с дигитална техника.

„Вълкът от Уолстрийт“, пък, е първият голям филм на Paramount, който ще се разпространява изцяло дигитално.

Това, което (вероятно) се случва в Paramount е ехо на проучвания публикувани още преди около две години, които вещаеха края на използването на лентата в снимането на филми. През 2012 година, например, IHS Screen Digest прогнозираха, че филмовите студия ще спрат да снимат продукции върху кино лента до края на 2013 година в държави като САЩ, Франция, Обединеното кралство, Япония и Австралия.

Това, че Paramount не са разгласили новината може би се дължи на нежеланието им да бъдат първите, които официално се отказват от кино филма. Според специалистите, обаче, крачката към пълната дигитализация е неизбежна. Снимането върху кино лента може да бъде до двайсет пъти по-скъпо от снимането с дигитална техника.

Отказът на студията от класическия филм, обаче, ще има и неприятни последици като разочарованието на почитателите на лентата е само едно от тях. Тази промяна може да се окаже пагубна за малки киносалони, които не могат да си позволят цифрови прожекционни системи, чиято цена може да достигне до $70 хиляди.

 

 

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини