Supermassive Games (The Quarry, Until Dawn, The Dark Pictures Anthology) се доказаха в последните няколко години, като майстори на сцената интерактивните хорър забавления и всяка тяхна следваща игра се очаква с огромен интерес от почитателите на ужаса. Добрата им работа е привлякла вниманието на Nordisk Games, собственици на Avalnche Studios (Just Cause, Mad Max) и британското студио вече е част от издателската група на датската компания. Това беше съобщено вчера в блога на Nordisk. Сделката по придобиването идва след като през март тази година датската компания обяви придобиването на 30.7% в Supermassive Games. Nordisk Games е част от Nordisk Film, влизащи в семейството на издателския консорциум Egmont.

„Убеден съм, че говоря от името на всички тук в Supermassive, когато казвам, че с оглед на едно толкова положително преживяване, като това да работим през последната година с тях, за нас не беше трудно да решим какво да правим, когато Микел Вайдер, Маркус Винделен и екипът на Nordisk Games поискаха да увеличат своята инвестиция. Развълнуван съм от перспективата къде ще ни отведе нашето партньорство в бъдеще“, споделя по повод сделката изпълнителният директор на Supermassive Games Пит Самюелс.

Основано през 2008, британското студио днес наброява екип от над 250 разработчика и е носител на множество награди, между които и наградата на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство за Until Dawn. Наскоро стана ясна датата на излизане на следващата игра от тяхната антология на ужаса.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари