Overwatch 2 ще има различен подход към героите в PvE

0
202

Най-голямата новост в очакваното продължение Overwatch 2 ще се фокусира върху кооперативна PvE игра и това означава, че промени ще сполетят героите, които вече добре познаваме. 

Тъй като основите на Overwatch бяха изградени върху PvP, екипът, работещ над Overwatch 2 PvE, обръщат специално внимание на потребителския интерфейс, звуковия дизайн и движенията на камерата, с идеята, когато играете с даден герой да изглежда и да се усеща напълно естествено, докато се биете с AI, вместо с други играчи. Гейм директора на Overwatch Jeff Kaplan заключва, че това е от ключово значение за успеха на предстоящата версия.

“Winston, например, е невероятно забавен герой, с който можете да играете в PvP, но що се отнася до PvE, това е съвсем друга история. Той нанася твърде малко щети в продължителен период от време и това е далеч от вълнуващо”, казва Kaplan. “В този ред на мисли ние си представяме какво би било ако това беше single-player игра, която е центрирана около Winston, който се изправя срещу роботи; как бихме го променили, така, че да е забавно? Много е интересно за нас да преразгледаме не само този, ами всеки от останалите герои.”

Много игри с PvE и PvP елементи, като Destiny и World of Warcraft, се опитват да направят  така, че двата режима да са възможно най-съвместими един с друг. Overwatch 2 обаче няма: “Нашата философия всъщност е много различна и е да направим PvE да изглежда и да се усеща страхотно като за PvE. Това, което искаме да избегнем е персонажи, които са пасват навсякъде.”

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари