Крис Уилсън от Grinding Gear Games потвърди, че Path of Exile 2 няма да излезе през 2021.

Анонсирано през 2019, продължението на играта трябваше да се появи още преди края на миналата година, но пандемичната обстановка в света осуети плановете на студиото и премиерата на екшън ролевата игра беше изместена за тази година.

Забавянето на Path of Exile 2 беше разкрито по време на специален стрийм, като Уилсън споделя, че играта няма да излезе и тази година. По-рано в Интернет се появиха слухове, че заглавието ще излезе през 2022 – нещо, което не беше потвърдено от Grinding Gear. Както можеше и да се очаква, повод за новото отлагане отново е COVID-19. Уилсън добавя също така това, че той и колегите им имат още много работа преди да дадат старта на бета тестовете на Path of Exile 2. По-конкретно, Уилсън засяга темата за основната кампания в играта, като работата по нея не е свършена даже наполовина.

Запитан дали Grinding Gear не се притесняват от това, че излизането на Path of Exile 2 може да съвпадне с премиерата на Diablo IV – положение, в което студиото едва ли ще е добре да изпада, Уилсън споделя, че не се притеснява от една подобна възможност. Според него, пазарът за екшън RPG заглавия в момента е достатъчно голям за едновременната поява на две големи игри в жанра. Нещо повече, Уилсън се надява, че новият Diablo ще е достатъчно успешен, за да стимулира допълнително този пазар.

Очаква се Path of Exile 2 да представи изцяло нова история, която се състои от седем части и която служи като втора кампания, която се развива едновременно с тази в първата игра. Както старата, така и новата кампания ще имат за край Atlas.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари