Pepsi иска да излъчи билборд в защита на геймърите в космоса

1
123

Представете си, че се взирате в кристално ясното нощно небе. И на фона на Млечния път, изписан със звезди, виждате космическа реклама, търсеща справедливост за геймърите. Научният уебсайт Futurism сподели новината, по-подходяща за първоаприлска шега, но две седмици по-късно. Изглежда новата руска компания StartRocket желае да започне бизнес с космически билбордове и първият ѝ клиент ще бъде PepsiCo. Компанията за напитки желае да покаже своята нова кампания насочена срещу „стереотипите и неоправданите предразсъдъци срещу геймърите“.

За момента няма много информация около въпросната фирма StartRocket. Неин представител твърди, че се подготвят да бъдат изстреляни „орбитални дисплеи“ на около 400 км. височина от земната повърхност. Сателитите ще са оборудвани със специални платна с големина 10х10м., служещи като пиксели. Не е ясно откъде се субсидира StartRocket. Фирмата отказва да отговори на запитвания на медиите. Разбира се, космическите билбордове могат да рекламират не само Pepsi.

Целта на PepsiCo е да използва технологията на StartRocket, за да продава в Русия енергийната си напитка Adrenaline Rush, предназначена специално за геймъри. Според последното видео на компанията в YouTube, тя дефинира своя продукт като изправящ се срещу идеята, че видеоигрите са за деца. Според PepsiCo, „Това е най-нечестният стереотип на века„. Въпреки всичко концепцията за космически билбордове може да се приеме с голяма доза скептицизъм. Kotaku попита PepsiCo дали плановете на компанията са истински. Тя обясни, че наистина работи по въпроса, но първоначално ще го изпробва като тест, в рамките на еднократно събитие.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Иван Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

от кога има геймъри в космоса?