Nier: Automata определено си събра много фенове още преди издаването си благодарение на наситеността с мистерия и екшън в играта. За съжаление закупилите заглавието се натъкнаха и на наситеност от проблеми и бъгове, които съществуват вече четири месеца след издаването на Nier: Automata за РС.

На първо време голяма изненада беше невъзможността на супер мощната PlayStation 4 Pro да възпроизведе играта на резолюция дори 1440p и поради което тя може да функционира само при 1080p. И въпреки това феновете твърдят, че Nier: Automata не работи стабилно и с големи спадове във фреймрейта, особено на откритите терени. EuroGamer реши да провери на какъв персонален компютър играта може да работи плавно на максимална резолюция и ефекти, но уви – появиха се много нови проблеми. Според интернет портала, след инсталация Nier: Automata стартира неочаквано на съотношение на екрана 4:3, независимо от избраната резолюция. След усилено пренастройване играта най-накрая стартира на цял екран, но методите едва ли са познати на всички потребители (и едва ли ще проработят отново). Освен това дори компютърна конфигурация с процесор Intel i7 5820K и Nvidia видеокарта клас **80 Ti също изпълнява заглавието с незадоволяващи кадри в секунда, въпреки че системата не се натоварва докрай. Очевидно Nier: Automata не е добре оптимизирана при издаването си. Наблюдава се и невъзможност да се настрои изглаждането на ръбовете в съответствие с видеокартата и други графични проблеми.

От 17-ти март Square Enix и Platinum Games не са издали нито един фикс, адресиращ бъговете, а Nier: Automata вече е продадена над половин милион пъти в Steam. Представител на издателя потвърди, че се работи с AMD за подготвянето на пач, но все още няма информация кога той ще излезе и към какво ще е насочен.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари