Pope Simulator – симулацията, в която можете да бъдете Папа

3
458

Вероятно никога не сте имали нуждата да облечете червена роба и да властвате над вярващите от Ватикана. Ако обаче изпитвате любопитство, Pope Simulator се опитва да ви разкрие какво е чувството да бъдеш Папа. Това е една от малкото игри, засягащи интензивно въпроса с религията (друга такава е I Am Jesus Christ, в която, неочаквано, приемате ролята на Исус Христос). Pope Simulator има потенциала да се прочуе и като интересна стратегическа игра, в която си служите с влияние, за да постигнете целите си.

Започвате играта от момента на вашето избиране като папа (Папския Конклав). Задачата ви е да управлявате света без прилагането на груба сила. Можете да организирате походи и свиждания с поклонници, да прокламирате идеята за световен мир, да разрешавате световни конфликти. Вашият основен показател е количеството вяра, която притежавате. Можете да я споделяте с тълпата или да благославяте нуждаещи се, но трябва и да внимавате да не я прахосате. Крайната цел е влиянието на Ватикана да се разрасне. Матеус Завадски, директорът на студио Ultimate Games зад заглавието, сподели:

„Папата няма никаква военна и икономическа сила зад себе си, но той си служи с други начини за влияние върху света, което беше показно през 80-те години на миналия век, например, когато комунистическата система в Полша се срина. Идеята предполага потенциала на използването… на така наречената мека сила, от която впоследствие ще се повлияе съдбата на света… Всичко това, разбира се, е в синхрон с вижданията на играча“.

YouTube видеото разкрива най-ранни кадри от етапа на разработка на играта, като все още дори не се знае дата за стартирането на предварителните тестове. Според първите изображения Pope Simulator се очертава да бъде най-причудливата симулация от много време насам. Имаме надеждата някое местно студио да направи и игра за Православния Патриарх.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари