Quantic Dream са против пазара за игри втора ръка

1
27

В интервю пред GI.biz един от ръководителите на Quantic Dream – Гиьом де Фондьомиер( Guillaume de Fondaumiere) заяви, че според негова преценка студиото е загубило около ? 10 милиона от препродажбите на Heavy Rain на пазара за игри втора ръка.

„Кризата се отрази на игралната индустрия по различен начин. В частност нараснаха продажбите на игри втора ръка. Според мен това е един от най-големите проблеми в индустрията към днешна дата”.

„Като пример мога да посоча Heavy Rain – ние сме продали около 2 милиона копия на играта, а според вградената система за трофеи, тя е била закупена от най-малко 3 милиона души”.

„Става така, че над 1 милион души са изиграли Heavy Rain без да са заплатили за това нито един цент. Според моята преценка, Quantic Dream са загубили от ?5 до 10 милиона заради пазара за игри втора ръка”.

Heavy Rain излезе за PlayStation 3 в началото на миналата година, средният сбор от оценките в специализираните медии възлиза на 87/100.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
mIRCata
mIRCata

Утре VW ще се обявят срещу продажбите на коли втора ръка. Защото са продали примерно 500 000 броя, пък са ги карали 2 милиона души. Баси тъпотиите. Че то ако всеки иска да не му се препродава стоката 2,3 ръка какво ще стане. Още малко ще искат да си купуваме по 5 броя пък да дават за ползване 1, че са им малки печалбите