Ron Gilbert ще работи по Penny Arcade Adventures

0
16

Jerry Holkins, автор на Penny Arcade, не може да повярва, че ще работи с Ron Gilbert по създаването на игра. „Не мога да го повярвам,“ отбелязва Holkins, „Всичко това е много маниашко.“

Хапливото остроумие, което прекара безпомощния Guybrush Threepwood през ада в поредицата компютърни игри „Secret of Monkey Island“, сега има възможността да подложи създателите на Web комикса Penny Arcade на същото изпитание.

Hothead Games разкриха, че ветеранът в приключенските игри Ron Gilbert ще работи по заглавието Penny Arcade Adventures: On the Rain-Slick Precipice of Darkness. Каква по-точно е неговата задача все още не е напълно ясно.

Като съавтор на Monkey Island серията, Gilbert е един от първите пионери в класическия приключенски жанр. Той е създател на множество добре приветствани класики като Maniac Mansion и Zak McKracken. През 1992 се мести на работа за Humongous Entertainment, където под негово ръководство биват издадени няколко заглавия. Сега от Hothead Games работят с Gilbert по епизодична компютърна серия, базирана на комикса Penny Arcade, чийто автори са Jerry Holkins и Mike Krahulik. Според разработчиците първата част от поредицата ще бъде достъпна за download.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари