9.7 C
София

Rovio завърши нова серия уволнения

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Създателят на Angry Birds, финландското студио Rovio завърши новата серия уволнения, след миналогодишното масово освобождаване на свои служители. Този път студиото освободи от една трета от компанията или малко над 200 души.

Rovio Entertainment Ltd. приключи преговорите със своите служители, които бяха анонсирани на 26.08.2015г. В резултат на това, Rovio ще намали работната си сила с 213 позиции. Rovio Entertainment ще се реструктурира и концентрира дейностите си около три главни области: игри, медийни продукти и потребителски стоки“, обявиха в съобщение до пресата Rovio.

Поредните уволнения в компанията са доказателство за сериозните проблеми, които изпитва създателя на веселото приключение с пилетата и прасетата. Компанията така и не реализира следващ хит след Angry Birds, като Angry Birds 2 определено нямаше очаквания от Rovio ефект за състоянието на студиото. В ход е 3D филм по Angry Birds, който обаче едва ли ще е панацея за финландците и вероятно стремглавото спускане надолу ще продължи с пълна сила.

Venture Beat коментират това, че компанията се е провалила в изграждането на гъвкав бизнес модел по отношение на Angry Birds. Премиумният модел, който налага заплащането за свалянето на играта беше успешен с ранните потребители на Android и с част от iPhone потребителите, но free-to-play модела на заглавия, като Candy Crush Saga измести вниманието на мобилните геймъри. Това накара студиото да направи няколко опита с игри, основаващи се на сходен модел, но това не впечатли потребителите.

Уволненията не засягат хората от студиото, работещи по филма по Angry Birds.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини