Съдебната битка между Epic Games и Apple официално стартира тази седмица. В съдебния процес между двете компании са включени и Microsoft, които бяха задължени да предоставят вътрешна документация, като част от нея няма отношение към делото, но пък представлява интерес за гейм света. Вече научихме от един подобен документ колко много се възхищават на The Last of Us Part II от редмъндския технологичен гигант. А сега разбираме допълнителна информация за друга игра, която подобно на продължението на TLOU се очаква вече няколко години. Става дума за S.T.A.L.K.E.R. 2.

Анонсирана през вече далечната 2010, S.T.A.L.K.E.R. 2 е проект, който премина през своите проблеми, но появата му изглежда вече съвсем реална. По време на Games Showcase, специалното събитие на Microsoft, на което те разкриха повече информация за своите бъдещи игри, беше заявено, че играта ще е в началото ексклузив за старото и новото поколение конзоли на компанията. Това със сигурност не се е харесало на много собственици на PlayStation конзоли, но те трябва да са спокойни, понеже от въпросния документ, станал достояние на The Gamer става ясно, че играта ще е ексклузив за Xbox Series X|S за едва три месеца.

Освен това, в интервю за медията, PR мениджърът на GSC Game World Захар Бохаров обяснява, че той и неговите колеги желаят S.T.A.L.K.E.R. 2 да не е ограничен единствено до настоящето конзолно поколение. Това означава, че е възможно да видим играта и за PS4 и Xbox One, макар и нищо официално все още да няма. Няма такава и за официалната премиерна дата на играта, която беше анонсирана като заглавие, което ще излезе през тази година, но засега разработчикът не е излязъл с официална информация за това.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари