NFT е последната лудост, провокирана от света на криптовалутите и блокчейн технологията. Идеята беше приета с радост от различни сектори от бизнеса със забавления и гейм индустрията не е изключение. Амбиция да се включат в NFT надпреварата заявиха вече Ubisoft, Take-Two, Square Enix, Electronic Arts, Konami и даже Atari. И докато големите компании са готови за предизвикателството (и парите на потребителите си), то мнозина не споделят техния ентусиазъм. Разбра го през ноември например главният изпълнителен директор на Discord Джейсън Ситрон, който публикува изображение на основния интерфейс на програмата и интегрирани криптоуслуги. Реакцията на последователите му беше красноречива и Ситрон заяви как компанията всъщност нямала подобни планове. Подобна негативна реакция беше изразена и от общността на S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl, а GSC Game World побързаха да заявят, че се отказват от идеята.

Изглежда, че Sega, поне засега нямат намерение да дразнят излишно своите потребители. В наскоро публикуван документ гейм издателят обяви, че макар и да разглежда последната тенденция в сектора, то изразеното недоволство от някои потребители ги кара да преразгледат подобни възможности.

„По отношение на NFT, ние имаме желание да изпробваме различни експерименти и вече стартирахме някои изследвания и проекти, но нищо не е решено към момента относно P2E (Play-to-Earn). Появиха се множество анонси относно това вече, но има потребители, които демонстрират негативна реакция към този момент“, пишат Sega в изявлението си. Японският издател си запазва обаче възможността за интеграция на NFT при положение са елиминирани отрицателните елементи в движението, настроенията на широката публика и адаптацията на местното законодателство.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари