Тази седмица Bloomberg излезе със специален репортаж, в който твърдеше, че Sony имат сериозен проблем с продукцията на новите конзоли – недостиг на ключов материал, нужен за създаването на SoC компонента в машините. Това, цитирайки изданието собствени източници, принуждава Sony да занижи сериозно планираните да произведе бройки. Почти веднага след излизането на репортажа, акциите на Sony се понижиха на борсите.

Компанията реагира бързо на слуховете, отричайки, че има проблем с производството на новите конзоли, като определя твърденията на Bloomberg за „фалшиви“. „Макар и да не пускаме подробности, свързани с производството, заявяваме, че информацията, предоставена от Bloomberg е фалшива“, заявява представител на Sony за Digital Trends. „Не сме променяли прогнозираните цифри за PlayStation 5 от старта на масовата продукция на конзолата“. По данни на Bloomberg, намаляването е било от 15 000 000 на 11 000 000 бройки конзоли за фискалната година, в която ще бъде пусната конзолата.

Появиха се също така и спекулации около изчисленията, свързани с прогнозирания брак или колко от произведените конзоли ще са годни за доставка и колко ще са дефектни.

Нужно е да се отбележи, че публикацията в Bloomberg се появи едва ден преди представянето на цената и датите на излизане на новата конзола, което се състоя на специално събитие вчера.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари