fbpx
13.2 C
София

Spider-Man: Miles Morales е доказателство, че покупката на PlayStation 5 си струва

Най-четени

Сега ще разгледаме една игра за PlayStation 5, която не само е страхотно продължение на поредица, която предостави най-продаваната игра за PS4. Тя демонстрира и как големите заглавия ще се възползват от следващото поколение на Sony за години напред.

Майлс Моралес се появява като персонаж в „Ultimate Comics” линията на Marvel през 2011 година. За по-малко от 10 години той става основна част от Вселената. Това бе увековечено с участието му в Spider-Man: Into the Spider-Verse.

Майлс има нови сили, доста различна история, но и достатъчно връзка с оригиналния герой. Той е героят на едно ново поколение фенове на комиксите. Играта посветена на него е едно естествено продължение.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales се появи на 12 ноември, заедно с ремастерирана версия на оригиналната игра – за PS5. Налична е и за PlayStation 4. Много вероятно е вече да сте се запознали с предишната част. И това ще ви помогне да видите ще по-добре как хардуерът на PS5 може да подобри производителността и да даде нови възможности, далеч не само по отношение на графиката.

Подобренията в графичната част разбира се са очевадни

Започваме от по-високата разделителна способност, новите ефекти за светлина и отражения, по-висок и по-стабилен фреймрейт, който допринася за цялостното стиковане на всички елементи. Стигащите до 1 минута времена на зареждане на PS4 вече са сведени до няколко секунди, благодарение на SSD-то, което е черешката на тортата.

Това, което впечатлява изключително много е, че заради по-мощния хардуер, можем много по-добре да се потопим в играта. Малки, но много важни детайли като повече автомобили и хора в Ню Йорк, по-плавно и непрекъснато движение, по-детайлна околна среда.

Мисля, че от първоначалните заглавия за платформата, това показва най-добре възможностите на рей трейсинга в реално време. Без да навлизам в технически подробности, това дава възможност на обектите в играта да създават самостоятелно своите светлинни ефекти. Това позволява те да имат по-реалистични сенки, отражения и цветове.

За да се възползвате от всичко в графично отношение, ще трябва да се задоволите с игра на 30 кадъра в секунда. В режима за висока производителност ще играете с 60, жертвайки незабележимо малко от резолюцията и рей трейсинг ефектите.

Това, което ви препоръчвам да направите е да започнете с по-високия графичен режим – fidelity. Най-високо ще го оцените по време на историята и различните видео сцени. В последствие, ако желаете може да превключвате между двата режима, като по-високо производителния е идеален за моментите, в които просто се борите с престъпността и се разхождате по-безцелно.

Да продължим с историята на Spider-Man: Miles Morales

Тя продължава малко след събитията от играта предшественик. Започвате от първите дни, в които Майлс се превръща в Спайдърмен. Може да очаквате около 8 до 10 часа история с включените видеа. Малко или много, наполовина спрямо първата игра, която за немалко хора беше една идея по-дълга от нужното, за да е перфектна.

В началото ще бъдете рамо до рамо с Питър Паркър, но след това трябва да помогнете на Майлс да защити Ню Йорк самостоятелно. Ще се намесите във все по-разпалващата се война между корпорацията Roxxon и уличната банда с футуристични оръжия The Underground. Ние сме точката на баланс, която може да предотврати пълната разруха.

Ще се изправим срещу злодеи като Rhino, Prowler и нова версия на Tinkerer

Лично аз съм много доволен от факта, че Майлс Моралес се отделя от Питър Паркър и неговата история. Така освен през обичайните супергеройски дейности, преминаваме и през отношенията му с останалите персонажи и лавирането между личен живот и брутални битки. И то без кой знае колко клишета.

Геймплей

Основната формула на Marvel’s Spider-Man е запазена. Ню Йорк продължава да е отворен свят, но тук получаваме и Харлем, родното място на Майлс. Отделно от историята разполагате с наистина много различни мисии и активности. От една страна даващи ни възможност да се бием с престъпниците без ограничение (трудно може да се насити човек на бойната система и всички нови умения и джаджи), от друга да се потопим допълнително в историята. По картата има много скрити неща, които може да съберете, опознавайки града и наслаждавайки се на страхотните въздушни пейзажи.

Има много добре заложен “stealth” елемент, за играчите, които желаят да се промъкват незабелязано и да повалят враговете си като гръм от ясно небе.

Заслужава ли си да си купим Ultimate Edition на Marvel’s Spider-man: Miles Morales?

По-скъпата версия ще ви даде достъп до ремастерираната версия на оригиналната игра. Това ще ви даде още много часове допълнителен геймплей на едно класическо заглавие, което е пригодена за новото поколение хардуер. Дори да сте я играли на PS4, преживяването на PlayStation 5 ще е коренно различно.

А струва ли си да купим играта като цяло?

Според мен, да. И то твърдо. В началото бях скептичен за цялата идея около това Майлс Моралес да се установи като самостоятелен персонаж, който да се развива на нивото на оригиналния. Със сигурност е било неоснователно. Мисля си дори, че си струва да се изиграе на PlayStation 4, макар и там да е много по-различна.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Нови ревюта

Подобни новини