Star Citizen с революционна технология за разпознаване на лицата

1
445

Студиото Cloud Imperium Games, разработило наскоро популяризиралата се игра Star Citizen, тържествено анонсира, че работи заедно с компанията Faceware Technologies, за да издаде „първия по рода си“ механизъм за разпознаване на лице. Той ще създава аватари по вашия образ и ще управлява анимирането на лицата на вашите герои в реално време независимо какви физиономии правите в Star Citizen.

Cloud Imperium обясни: „Новото допълнение ще проследява емоцията на лицата на геймърите и техните движения, след което ще ги репродуцира върху техните аватари в играта, позволявайки те да преживеят най-завладяващата и реалистична комуникация„.

Механизмът се базира на специфичен Face Over Internet Protocol FOIP и използва сензор, идентифициращ стотици различни движения на лицето, дори и на слабо осветление. „Движенията се изпращат веднага към модела на героя в Star Citizen и са важен елемент от създаването на достоверни дигитални лица. Допълнението работи във вградената към компютъра уебкамера, макар че качеството на репродукция варира“.

Според създателя на заглавието Крис Робъртс, Star Citizen е първата игра в историята на гейм индустрията, работеща с тази технология. Grand Theft Auto V и Destiny също съдържат механизми от Faceware, макар че те са много по-примитивни. Робъртс коментира: „За първи път ние сме способни да представим пълния спектър от човешки емоции, а не само глас. Лицата на играчите ще бъдат пренесени на техните аватари. Комбинирайте това и със синхронизиран глас във виртуалния свят, и ще имате най-доближаващата се до реалния живот степен на комуникация“.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ХиХИ
ХиХИ

Технологията е интересна, но нас българите особено не ни вълнува защото повече ще използваме чата итн. Освен ако няма българско говоряща корпорация или нещо от сорта – където само на български да комуникираме помежду си с микрофоните. От геймском демото се видя че е в доста ранен стадий – и изглежда повече комично отколкото като нещо завршено. Израженията понякога са доста нелепи. Дразни ме факта че доста се бавят с алфа 3.0 и като цяло това е игра, която става все по амбициозна и все повече се отлага за по-напред във времето. Реално преди 3.1 (ъпдейта в който вече ще… Виж още »