Star Wars Battlefront II е най-зле представящата се ААА игра на годината

2
570

Приличното представяне на първия Star Wars Battlefront и обещанието на EA и DICE, че продължението на играта ще е значително по-добро от първата игра: с по-голям свят и разнообразие, дадоха надежда на мнозина, харесали първата игра. И немалко медии признават достойнствата на Star Wars Battlefront II. С едно изключение, което въобще не е малко: начинът на монетизация на играта и хищническия инстинкт на Electronic Arts. Някой в студиото явно въобще не е разчел човешкия елемент или по-друг начин, какво ще кажат геймърите по въпроса. А както медии, така и геймъри имаха какво да кажат. И това се отрази в представянето на втората част от поредицата. През тази седмица стана ясно, че засега играта се продава с 60% по-слабо от първата игра. В Мрежата се надигна сериозно брожение срещу играта и призиви да не си дават другите парите. И това може би е само началото.

Ако видим представянето на играта в Metacritic, то става ясно, че това е най-лошо представящата се ААА игра тази година. С негативната си потребителска оценка от 0.8 и Metascore от едва 67% (за сравнение, Divinity: Original Sin 2 има потребителска оценка от 8.3 и Metascore 93) играта е тотален провал засега в сайта.

Играта е не само далеч назад от заглавия, като Mass Effect: Andromeda и Ghost Recon: Wildlands, но сериозно изостава и от всички други игри от света на „Междузвездни войни“, коментира Game Watcher. Медията посочва, че оценката ѝ е по-ниска от The Force Unleashed, от рейсъра на Dreamcast Star Wars: Demolition и даже в сравнение с рейсъра за 3DS, Star Wars Pinball. Нещо повече, играта е по-назад в оценката на потребителите на мобилните игри по галактическия епос: Galaxy of Heroes, Tiny Death Star и Assault Team.

„Вземайки предвид това, че издателят публикува едва две Star Wars игри в последните четири години, откакто се сдоби с лиценза за това, ние се чудим, дали Electronic Arts е наистина най-добрия избор, за да се справи с нещо толкова важно за много хора. Може би е време Disney да започне да дава лиценза и на други компании, както правеха Lucasfilm в добрите стари времена и да върнат качеството и ценността обратно в галактиката“, пише Марсело Периконе от медията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари