Star Wars: The Old Republic – страховете и надеждите на BioWare

0
15

Една от най-очакваните игри за тази година, грандиозната сага Star Wars: The Old Republic, така и не получи топлия прием, на който се надяваха разработчиците. След презентацията на заглавието по време на изложението Comic-Con 2011 един от анализаторите дори си позволи да я нарече „клонинг втора ръка на World of Warcraft”. Сценаристът Даниел Ериксон счита, че такива изказвания са несправедливи.

„Ролевите игри приличат и не приличат една на друга подобно на шутърите. А шутърите приличат един на друг, защото не приличат на рейсинг игрите. Ако вие не пробвате дадено заглавие и не сте фен на жанра, то всички подобни игри ще са ви еднакви. Ако гледате така на нещата, може би ще се съгласите, че Diablo и Baldur’s Gate са практически една и съща игра, както и Quake и Half-Life. Сигурен съм, че феновете на тези игри няма да се съгласят с вас” – казва хитро Ериксон, мислейки си, че му вярваме.

Също така Даниел разбира, че винаги има голяма опасност от провал:

„Ще се страхувам за играта до момента, в който по магазините не се образува дефицит от разпродадените бройки. Следя развитието на Star Wars: The Old Republic още от самото начало и съм вложил в проекта цялата си душа. Така че в мен има две доста силни чувства – дали заглавието ще е успешно или ще се провали”.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за