Наскоро популяризиралата се фермерска и приключенска игра Stardew Valley ще получи отдавна чакано допълнение. Още от издаването й през 2016-та година студиото Chucklefish не беше редовно с периодичните си ъпдейти, но това бе специално заради разработването на мултиплеър режим на играта. Тази седмица разработчикът най-накрая сподели детайли около очакваната функция.

Новият режим е всъщност кооперативна версия на цялата Stardew Valley. Малко след започване на нова игра, ще видите опцията да построите до три кабинки около своята ферма. Всяка една от тях може да приюти един ваш приятел. Другите играчи ще могат да правят почти всичко, което домакинът може – те имат право да копаят, да се бият и дори да се женят за околните NPC-та. Всеки геймър си има свой собствен инвентар, който се съхранява в сандък в кабинката му когато той е офлайн. Студиото планира да тества мултиплеър режима в бета версия за персонални Windows, Linux и MacOS компютри на края на 2017-та година. Официалното издание ще излезе за тази платформа в началото на следващата година. Конзолите също се очаква да получат режима в бъдеще, но това ще по-късно от РС-тата – и вероятно Nintendo Switch ще е първото устройство, което ще го има.

Stardew Valley е достъпна за конзолите PlayStation 4, Xbox One и персонални компютри, като се очаква издание за наскоро излязлата Nintendo Switch.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари