Успешната фермерска симулация с ролеви елемент Stardew Valley може да се играе в движение на PS Vita и Switch, но сега ще имате на разположение целия си имот в джоба си директно на вашия смартфон. Издателят Chucklefish и ConcernedApe (зад който псевдоним се крие създателят на играта Ерик Бароун) обявиха, че ще видим мобилен порт за двете водещи платформи.

Най-напред, още на 24 октомври ще може да си купите Stardew Valley за iOS на цена от 8 долара. Малко по-късно ще се появи и Android версията на играта.

Stardew Valley за смартфони и таблети ще бъде същата основна игра, но преработена за тъчскрийн управление. Има обаче и някои особености. Така например, мобилната версия ще включва всичкото сингъл плейър съдържание до момента, включително и Night Market, но няма да намерите там мултиплейър режима. С други думи, ще трябва да сеете и храните пилета сами.

Освен това, ще може да прехвърлите сейва си от РС към iOS версията, но това става само през iTunes; липсва облачен сейв. Няма да могат да се ползват и модове, нито да се прехвърлят сейвове на моднати игри, макар това да не е изненада предвид ограниченията на мобилните игри.

И така, ако търсите джобен фермерски живот с всичко, което работата на полето предлага – освен, разбира се, самата работа на полето – Stardew Valley за смартфони и таблети може да бъде вашата игра.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари