Take-Two преследва GTA V модър с частни детективи

0
52

Компанията Take-Two спря популярен мод за онлайн режима на своя екшън Grand Theft Auto V, като издателят дори е изпратил частни детективи в дома на модъра, за да го принудят да спре проекта си.

През август Rockstar забрави използването на популярен мод за GTA Online с името FiveM, който създаваше алтернативна онлайн среда за играчите, където те могат да правят и използват най-различни модификации, без да се притесняват от банове и други наказания. Идеята бе, че за да участват, геймърите трябва да притежават законно копие от играта, така че Take-Two не губи нищо, що се отнася до продажби.

Според Rockstar обаче, модификацията е съдържала „код, който улеснява пиратството“ и на FiveM бе сложен край. Сега създателят на мода твърди, че компанията-майка Take-Two е изпратила по следите му двама частни детективи, които са го посетили в дома му и са го „посъветвали“ да спре поддръжката на проекта.

„Обясниха ми, че не искат да заместват адвокати, но са сигурни в своите законови основания и затова няма да приемат никакво друго решение, освен спирането на дейността ми“, разкрива модърът.

По думите му, той е имал разрешение от Rockstar и никога не си е поставял за цел пиратството.

„Уважавам авторските права на другите и нямам намерение да спра точно сега. Поддържах контакт с Rockstar, но те са само създателите на играта, докато Take-Two е нейният издател“.

Засега както Take-Two, така и Rockstar не са коментирали разкритията.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари