Изглежда, че в момента Take-Two имат друго занимание освен работата по GTA VI (ако има нещо вярно в слуховете) и оптимизацията на преработената колекция на трите игри от света на Grand Theft Auto, която те издадоха наскоро. В последните месеци именитият издател е влязъл в ролята на патентен трол. И то с успех.

Hazelight, студиото зад един от големите независими хитове през тази година – It Takes Two – са били принудени да се откажат от запазеното право над името на играта след атака от страна на Tale-Two Interactive, предава Eurogamer. Оказва се, че през май миналата година, Hazelight подават в патентното бюро искане за запазване на името на тяхната последна игра. Процедурата изисквала определен срок от време, в който друга страна би могла да предяви претенции към искането на Hazelight. Появяват се Take-Two, които искат допълнително време, за да подготвят своята позиция по въпроса. През март тази година, Джоузеф Фарез и Hazelight официално се отказват от правата на Take-Two. От създателите на It Takes Two отказват да коментират за Eurogamer темата, тъй като разискванията по темата все още текат, но остава въпроса какво ще се случи с евентуалното продължение на кооперативното приключение. Самите Hazelight се надяват, че случаят ще се разреши позитивно за тях.

Eurogamer коментират, че новината за агресията, проявена от създателите на GTA и Red Dead Redemption е продължение на сходни действия от страна на издателя през тази година. Take-Two са предявили серия от претенции към множество фрази и думи в патентното бюро на САЩ, като сред тях присъстват rockstar, social club, mafia, civilization и др. Сред жертвите на Take-Two присъстват салони за татуировки, ресторанти и други бизнеси.

Ричард Хог, адвокат, който се занимава с дела от сферата на гейм индустрията, коментира пред медията, че Take-Two са особено агресивни, когато стане дума за подобни казуси. Само за последните три месеца, компанията е внесла 25 подобни опровержения.

„На повечето други гейм компании им отнема шест или седем години, за да достигнат този брой дела. Take-Two са много, много агресивни“, споделя Хог.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари