Гейм индустрията е близо до това да остане без едно от най-популярните студия в последното десетилетие. Майсторите на визуалните приключения от Telltale Games се сринаха изненадващо. На теория, студиото все още съществува. На практика, 225 от неговите 250 служители току що бяха уволнени.

Това е максимално близо до затваряне без реално това да се случи. Останалите 25 души просто имат задачата да поработят още мъничко, за да довършат задълженията на Telltale Games към неговите партньори.

„Последната година беше невероятно трудна за нас“, казват създателите на The Walking Dead и The Wolf Among Us в изявление.

„За съжаление, времето не ни стигна. Създадохме страхотно съдържание, което се прие добре, но в крайна сметка това не се превърна в продажби“.

Сега студиото ще довърши Тhe Walking Dead: The Final Season, но прекратява два новообявени проекта. Няма да видим играта по Stranger Things на Netflix, както и продължението на The Wolf Among Us. Ще бъде обаче спасена Minecraft Story Mode, по която ще работят останалите служители.

Основано през 2004 г., Telltale Games прекара почти 15 години в популяризирането на интерактивните приключения. Студиото бе създадено от бивши служители на LucasArts и запази подходът към хумора и разказваческите умения, с които то е известно.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари