След години на множество догадки и слухове, продължението на Alan Wake вече е нещо реално. Анонсът за играта дойде от тазгодишното издание на The Game Awards и от прочувствен материал на творческия директор на Remedy Entertainment Сам Лейк, поместен на страниците на официалния блог на PlayStation.

Освен видеото, което може да видите по-долу, публикацията на Лейк разкрива, че идеята за продължение на играта е започнала да се развива в главата на Лейк още с излизането на първата игра преди девет години. С времето тя е търпяла промени и еволюция, за да узрее достатъчно, за да стане реалност. Играта ще излезе през 2023 и за разлика от Alan Wake ще е сървайвъл хорър с централна фигура Джейк Джиленхол, какъв по-добър избор от този на актьора, превъплатил се в образа на Дони Дарко, нали?

„Когато ние, в края на играта, оставихме Алън Уейк в свръхестествения кошмар на измерението с името Тъмното място, ни изглеждаше, като подходящ край на нашата хорър история, но също и като готин начин да заявим, че не всичко е свършило за него. Alan Wake разказва за законите на драмата и ние знаехме, че това ще послужи за продължението на историята, тъй като, за да оцелее Алън Уейк, трябва да представим наистина трудно пътуване. Но не знаехме, че ще е трудно и за нас в Remedy Entertainment. Но обръщайки поглед назад, на нас ни е пределно ясно, че то трябваше да именно такова, ако не друго, то Alan Wake разказва за борбата да създадеш една творба на изкуството. Фикцията се превръща в реалност. И това е и причината – заради темата си, отнасяща се до процеса на създаване от страна на артиста, Alan Wake означава толкова много за мен“, пише Лейк.

Той говори също така и за една друга идея на Remedy – за вписването на Alan Wake в това, което студиото нарече преди две години „свързаната вселена на Remedy“, която ще обхваща различните идеи и заглавия на финландското студио. Пример за това е AWE, излязлото допълнение за Control, което прави връзка между света на Alan Wake и Control.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари