По време на The Game Awards 2020, провел се през миналата седмица, гейм света стана свидетел на премиерното видео към The Callisto Protocol на едно сравнително ново студио – Striking Distance. И това се превърна в една от най-обсъжданите игри по време на гейм експото.

Причината без никакво съмнение се нарича Глен Шофилд. Бивш генерален мениджър на Sledgehammer Games и Visceral Games, Шофилд е известен като създател на Dead Space, участва активно в разработката на много Call of Duty игри през годините. Striking Distance е студио, основано през лятото на миналата година от PUBG Corporation, настоящият издател на PlayerUnknown’s Battleground, едно от заглавията, оказали се двигател в Battle Royale революцията днес. Още при анонса за старта на Striking Distance беше заявено, че то се създава с цел разработката на ААА игра с място на действието вселената на PUBG. А сега видяхме и първите кадри, свързани с The Callisto Protocol. За съжаление, това е само синематика и никой си няма идея как една sci-fi игра може да се свърже с PUBG. От Striking Distance отказват да влизат в подробности за това. Още при представянето на видеото обаче, Интернет заговори за „новия Dead Space“, намирайки явно сходство между това, което виждат, Шофилд и Dead Space. Самата игра обаче не излиза скоро, а чак през 2022, но със сигурност ще разберем повече за нея през следващите 12 месеца.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари