fbpx
2.9 C
София

The Division ще изисква постоянна свързаност към Интернет

Най-четени

Методи Дамянов
Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Горе-долу година остава до излизането на The Division, но от Ubisoft не престават да ни заливат с подробности за играта, макар и тя да се очаква чак в края на 2014г. Не знам кой отговаря за маркетинга, но явно си разбира от работата.

В следващите редове водещият дизайнер Матиас Карлсон и директорът на заглавието Аксел Ридби открехват вратата на системата за набиране на храна, вода и муниции, а също така ни предоставят бегъл поглед към сътрудничеството с другите играещи.

Интерес буди, че за разлика от много други игри, в The Division няма да намирате храна и вода под път и над път, и това не е случайно.

„Храната и водата са изключително съществен елемент в играта, но на играчите няма да им се налага задължително да ядат и пият, за да останат живи, не това е важното за нас. В играта става дума на първо място за упадъка на обществото“, споделя Ридби, обяснявайки, че нещата, които приемаме за даденост, внезапно са станали оскъден ресурс. „Именно заради тяхната оскъдност, докато да ядете и пиете вода не е най-важното, за да живеете, играещите поставят храната и водата, като приоритет, тъй като те са станали много ценни и редки ресурси, които може да обменяте“.

„Когато започвате играта, вие разполагате само с тази раница, нали?“, обяснява той пред Official PlayStation Magazine. „В нея разполагате с провизии за около 72 часа, имате оръжие и оборудване, и това е с което почвате играта“.

Оттук нататък вече всичко зависи от вас. Карлсън споделя, че в играта имаме безкласова структура и вие не се качвате нагоре просто така. „Вие израствате, ставате това, което искате да сте благодарение на решенията, които вземате в хода на играта“

„Движейки се из света, вие ще сте зает много повече с взимането на плячка и придобиването на нови неща в хода на играта“, продължава Ридби. „Ние поставяме силен акцент на RPG елемента в играта, тъй като ние самите сме се специализирали тук, така че именно подобряването на характеристиките на играча ви и събирането на плячка ще е много важна част от играта“, заключава той.

Освен RPG елементът, важна част от играта за Ридби е в co-op елемента в The Division. „Интернет свързаността е особено важна тук, The Division ще е игра, която ще иска постоянна интернет свързаност, тъй като комуникацията е особено важна. Свързано е с това, че изследването на пространството в co-op режим е в основата си нещо трудно, защото може да искаш да поемеш в различна посока, така че е изключително важно да си наясно къде искаш да отидеш, с кого да отидеш и какво искаш да видиш“, разказва Ридби. В помощ тук ще дойдат часовника, който може да проектира холографски карти и контактните лещи, които помагат на героя да види холограмата. И тази информация, която вижда, като да речем ниво на замърсеност и съдържание на вредни елементи във въздуха, може да я види само играча.

Карлсон добавя, че комуникацията между геймърите стои в основата на играта. „Изграждаме играта, така че в основата си тя да представлява едно онлайн изживяване, което да преживеете с вашите приятели в co-op режим. Възможността за комуникация в групата е от изключителна важност и да видите къде се намира всеки и да му дадете напътствие да отиде там, където ще ви е полезен, като все още провеждаме доста тестове в това отношение“, заявява той.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини